{ "title": "Öksürük Nefes Tıkanması", "image": "https://www.oksuruk.gen.tr/images/Oksuruk-Nefes-Tikanmasi-55.jpg", "date": "21.01.2024 21:23:24", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Öksürük Nefes Tıkanması, Öksürürken nefes tıkanması astımın habercisi olabilir. Öksürür iken göğüste tıkanma hırıltılı bir solunum rastlanılan diğer şikâyetler arasındadır. Hemen, hemen her kişide bunların hepsi de bir arada olmaz. Bazen yalnızca öksürük ya da nefes alıp verme anında hışırtı ile hırıltılı şeklinde bir ses belirti vermektedir. Eğer öksürür iken nefes tıkanması astımın kaynaklı ise teşhis konularak astımın tedavi edilmesi gerekir. Bu hastalığın teşhisi çok da zor değildir. Bu konu hakkında alanında Uzman bir doktora başvurulması gerekir. Uzman doktor size astımın olup olmadığı hakkında detaylı bir bilgi verir. Fakat bazı durumlarda astımın teşhisini koyabilmek biraz zaman alabilir. Bir müddet doktorun gözetimi altında kalması gerekir. Astım teşhisi için canınızı yakacak hiçbir işlem yapılmaz. Doktorunuz size en iyi şekilde bilgilendirmek gerekli olan tedavi yöntemlerini kullanarak tedaviye başlar.

Öksürük Nefes Tıkanması

Öksürük nefes tıkanması genellikle astım belirtileri arasında yer alan bir tür rahatsızlıktır. Hastanın göğüs bölgesinde öksürüğe bağlı olarak tıkanma ve akabinde nefes darlığı sıkıntıları görülür. Öksürük ve nefes tıkanması özellikle kış aylarında soğuğa bağlı olarak kişinin üst solunum yollarında görülen enfeksiyonlar sonucunda oluşmaktadır. Bunun yanı sıra öksürük ve devamında nefes darlığı çeşitli çevresel faktörler ve alerjenler, enfeksiyonlar hatta sigara kullanımı, bulunulan ortamın hava kirliliği ve mesleki durumlar sonucunda oluşan en sık hastalıktır. Ayrıca öksürük ve nefes darlığına neden olan bu durumların ortadan kaldırılması öksürük ve nefes darlığı tedavisi için atılacak ilk adım olarak bilinmelidir. Bunun yanı sıra çeşitli ilaç tedavileri ve ile hastalığın kontrol altına alınması ilerleyen zamanda çok daha kötü hastalıklara dönüşmemesi adına önemlidir. Bu tür öksürük ve nefes darlığı görülen hastaların bu rahatsızlıklarını önemsememe ve sonunda kronik bir hastalığa yakalanma olasılığı çok yüksek olduğundan acil tedavi yöntemlerine başvurması ileri dönemler için önem arz etmektedir.

" } ] }