{ "title": "Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir", "image": "https://www.oksuruk.gen.tr/images/Gicik-Oksuruge-Ne-Iyi-Gelir-88.jpg", "date": "21.01.2024 08:31:58", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir, mevsim geçişleriyle birlikte kış aylarında kendini gösteren gıcıkla birlikte yaşanan öksürük kişileri rahatsız ederek sıkıntılar yaşatır. Ciğerlerin tahribata uğramasına sebep olan bu rahatsızlık ciddiye alınarak mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Ancak günümüzde sıklıkla tercih edilen doğal ve şifalı evde hazırlanabilecek tedavilerle bu hastalığınızı en aza indirebilmenin yanı sıra tamamen de iyileş sağlanabilir. Bu yüzden gıcık öksürüğe ne iyi gelir sorusuna cevap olarak bazı tavsiyelerimiz olacak. Bu yöntemlerden birisini veya birkaçını uygulayarak sıkıntılarınızı en aza indirerek sona erdirecektir.

Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Elma kabuğu: 2 tane elmayı soyduktan sonra kabuklarını uygun bir tencere içine alarak üzerine 1 tutam ıhlamur, 3-4 tane karanfil ve 1 tane çubuk tarçın ilave edip üzerine 4 su bardağı su ekleyerek karışımı kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynayan karışımı ocaktan aldıktan sonra hafifçe ılıtarak gün içinde 3 su bardağı elma çayı balla tatlandırılarak içilir. Bu şifalı kür sayesinde gıcık öksürüğe iyi gelen doğal içerikli koruyuculuk sağlamayı başarabilirsiniz.

Dut Pekmezi Karabiber: Gıcık öksürüğe iyi gelen diğer bir kür ise dut pekmezi ve karabiberdir. Bu şifalı karışım gün içerisinde 2 kez bir çorba kaşığı dut pekmezi ile yarım çay kaşığı toz karabiber iyice karıştırılarak tüketilmesi halinde gıcık öksürükte iyileşme sağlanacaktır.

Nişasta Çayı: 1 çorba kaşığı buğday nişastasını 1 su bardağı su ile karıştırarak kaynattıktan sonra üzerine taze sıkılmış portakal veya limon suyu ilave ederek içilmesi halinde gıcık öksürük için oldukça faydalı olacaktır.

Zencefil ve Bal Macunu: Yaklaşık yarım çorba kaşığı süzme balın içine 1 çay kaşığı toz zencefil ilave ederek karışım iyice karıştırılarak tüketilir. Bu şifalı karışım gün içerisinde 2-3 kez tekrar edilerek tüketilmesi halinde öksürüğe ve boğaz ağrısına çok iyi gelecektir.

Ayva Yaprağı ve Ihlamur: Bir miktar ayva yaprağı ve 1 tutam ıhlamur uygun bir tencere içerisine alınarak üzerini aşacak kadar su ilavesiyle 15 dakika kadar kaynatılıp balla tatlandırılarak tüketilmesi sonrasında gıcık öksürük kesilecektir.

Zeytinyağı ve Karabiber: 2 çorba kaşığı ılıtılmış zeytinyağının içine 1 çay kaşığı dolusu karabiber ilave edilerek karışım iyice karıştırılır. Elde edilen bu karışım ılık ılık sırt ve göğüs bölgelerine sürülerek üzerine sıcak temiz bir havlu konularak gece sabaha kadar bekletilir. Bu uygulama göğüs ve sırt bölgelerini ısıtarak gıcık öksürüğün kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.

Kuru Soğan: Gıcık öksürüğe oldukça iyi gelen kuru soğan bilindiği gibi doğal bir şifa kaynağıdır. Bir tane orta boy kuru soğan ince ince kıyıldıktan sonra bir çorba kaşığı süzme bal ile iyice karıştırılarak harmanlanır. Elde edilen karışım yaklaşık birkaç saat bekletilerek bir süzgeç yardımıyla süzülerek posası ve suyu ayrılır. Ayrılan soğan suyu her gün düzenli olarak akşam ve sabah 1 tatlı kaşığı kadar içilir.
" } ] }