{ "title": "Gece Öksürük Nöbeti", "image": "https://www.oksuruk.gen.tr/images/Gece-Oksuruk-Nobeti-34.jpg", "date": "21.01.2024 04:51:12", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "
Gece Öksürük Nöbeti, Gün içerisinde iş ve çalışmalarınız neticesinde çok fazla yorulmanız söz konusu olabilir. Gece yatağa girdiğiniz zaman ise bu durum kendisini aşırı yorgunluk ve halsizlik şeklinde göstermesi söz konusu olabilir. Ancak bazı durumlarda ister istemez öksürme ya da nefes darlığı gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum aşırı yorgunluktan ötürü meydana gelebilir. Ancak bu durumun sürekli olarak kendisini tekrar etmesi hali ise gece öksürük nöbeti sorunun yaşanmasına neden olabilir.

Kişi sürekli olarak sanki boğazınıza düğümlenen bir gıcık varmış gibi hissedebilir. Bu sorundan ötürü de uyku problemi yaşaması söz konusudur. Aynı zamanda bu durum yatağınızı paylaştığınız eşiniz için de çekilmez bir hal alabilir. Gece öksürük nöbetlerinin belirtilerine karşı önlem alındığın ancak rahat bir uyku uyulması söz konusu olur.

Gece Öksürük Nöbeti Neden Olur?

Gece yaşanan öksürük nöbetlerinin başında sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların sebep olduğunu söylemek mümkündür. Bu maddelerin aşırı derecede tüketilmesi kişinin sağlığın olumsuz bir biçimde etkilemektedir. Bu yüzden de hasta gece öksürük nöbeti yaşaması söz konusudur. Bunun ile kişinin soğuk algınlığı ile grip gibi akciğerlerini ve boğazını tahriş eden bir soruna yakalanması da gece öksürüklerinin yaşanmasına neden olmaktadır. Bu tür sorunlar hastaya zor anlar yaşatacağından en kısa zaman içinde önlem almak gereklidir. Aksi takdirde gece yaşanan öksürük nöbetlerinin dinmesi söz konusu olmayabilir. Bunun ile birtakım boğaz sorunlarının da beraberinde kendisini göstermesi söz konusu olabilir.

Gece öksürük nöbetibilinen diğer yaygın belirtileri nelerdir?
Gece Öksürük Nöbeti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gece öksürük nöbeti yaşanmasına karşı birtakım önlemlerin alınması halinde yavaş yavaş bu sorundan kurtulmanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise kişinin yatmadan önce solunum yollarını rahatlatması ve yumuşatmasıdır. Ancak bunu sağladığı müddetçe aşırı duyarlı ve hassas olan solunum sistemi organlarının öksürüğe yakalanmasını engellemek mümkün olacaktır.

Gece yaşanan öksürük nöbetlerine karşı alınacak önlemlerin başında içerisine bal konulmuş bitki çaylarının tüketilmesidir. Özellikle de balın boğaz sorunlarına karşı yumuşatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bol bol bal tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Bununla birlikte buhar tedavisi de işe yarayabilir. Kişi yatağa girmeden önce sıcak bir duş alması halinde bu soruna geçici bir süreliğine de olsa çözüm bulması mümkündür. Son olarak da kişinin kullanmış olduğu ilaçlara dikkat etmesi halinde gece öksürük nöbeti sorununa karşı önlem almış olacaktır. Tüm bu önlemlere rağmen hala sorun yaşaması halinde mutlaka doktora danışması gerekmektedir.
" } ] }